Maatwerkadvies voor woningen en bedrijven

Maatwerkadvies voor woningen en bedrijfspanden

Sinds een aantal jaren worden we regelmatig gevraagd om maatwerkadvies uit te brengen voor woningen, onder andere voor klanten van Triodos Bank. 

Het maatwerkadvies kan inzicht geven in de mogelijkheden om de woning te verbeteren op het gebied van comfort en energieverbruik. 

Voor het opstellen van een maatwerkadvies komen we bij u langs voor een opname van de woning. We bekijken de bouwkundige staat en de installatie-technische staat van de woning. Maar wat houdt dat precies is? 

We bekijken alle oppervlakten waar warmteverlies is, dus oppervlakken die grenzen aan de buitenlucht, zoals het dak en de gevel en ramen. Maar ook de oppervlakken die grenzen aan de grond, kruipruimte of soms water, zoals de vloer of een kelder. Van deze oppervlakken bepalen we wat de isolerende werking is. Hiervoor kunnen we soms zien welke isolatie er aanwezig is, maar vaak ook niet. Wanneer het niet mogelijk is vragen we om informatie op tekeningen of doen we een aanname op basis van het bouwjaar van de woning. 

We bekijken ook welke installaties in de woning aanwezig zijn. Dit betreft een warmte opwekker, zoals bijvoorbeeld een cv-ketel. Ook voor ventilatie, koeling,  zonnepanelen en zonneboilers bekijken we wat in de woning aanwezig is. 

Hiervoor vragen we ook zoveel mogelijk informatie op, type-nummers van de apparaten, offertes of facturen. 

Op basis van al deze informatie stellen we de Energie-Index vast. Dit is een getal wat 0 is als er geen energie verbruikt wordt ( energie-neutraal), en wat hoger wordt naarmate er meer energie verbruikt wordt. 

We bekijken welke mogelijkheden er zijn in de woning om deze Energie-Index lager te maken, en dus de woning zuiniger. Dit kan zijn het aanbrengen van isolatie, HR++-glas of een nieuwe ketel. Maar ook het plaatsen van zonnepanelen of een warmtepomp zorgen voor een zuinige woning. 

Van de maatregelen om energie te besparen geven wij aan wat de investering en terugverdientijd is. Zo krijgt u een goed beeld van de verschillende besparingsmogelijkheden voor uw woning. Als u de maatregelen heeft uitgevoerd en u stuurt ons de bewijzen, dan actualiseren wij de energie-index. Ook kunnen we u begeleiden bij de uitvoering van de mogelijkheden om energie te besparen.

Naast het maatwerkadvies voor woningen, kunnen we dit ook opstellen voor bedrijfspanden. In een bedrijfspand bekijken we meer aspecten dan wat we voor een woning doen. We bekijken bijvoorbeeld welke verlichting aanwezig is, hoe deze aan en uit geschakeld wordt, en wat de gebruikstijden van een pand zijn. De aanwezige installaties zijn vaak uitgebreider dan die in een woning. Deze worden geregeld, maar niet altijd naar de wens van de gebruiker. 

Het advies richt zich natuurlijk op het verlagen van de energiekosten, maar daarnaast is ook het comfort in het pand belangrijk. 

We bekijken voor het pand wat het energielabel op dit moment is, en welke maatregelen zinvol zijn. We maken een inschatting van de investering en terugverdientijden van de verschillende maatregelen. 

In 2023 moeten alle kantoorpanden een minimaal energielabel C hebben. Voldoet uw pand hier al aan? U heeft nog 5 jaar de tijd om dit te bepalen en eventuele maatregelen te nemen. 

Is uw woning of bedrijfspand al klaar voor de toekomst? Wij helpen graag met het opstellen van een maatwerkadvies. 

Share

Comments are closed.

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en ontvang de laatste updates en nieuws.