Wat betekent EPC?

EPC, energielabel of Energie Index? Wanneer en wat heeft u nodig?

Verschillende hypotheken vragen om een EPC waarde of EI waarde. Wanneer u een bestaande woning heeft dient u dan een Energie-Index aan te vragen. Voor een nieuwbouwwoning gaat het om de EPC keuring. De eisen die gesteld worden aan deze verschillende methodes kunnen ook verschillen.

Wat betekent EPC?

De EnergiePrestatieCoëfficiënt (EPC) is bepalend voor het energieverbruik in uw nieuwbouwwoning: hoe lager de EPC, hoe minder energie u verbruikt. De EPC-waarde voor nieuwbouwwoningen wordt steeds strenger. Sinds 2015 is het maximum 0,4. Omdat deze woningen zuinig zijn, en de energierekening laag zal zijn, wordt er door verschillende hypotheekvertrekkerswaaronder ABN-AMRO en Triodos Bank, extra rentekorting gegeven wanneer u een woning met EPC < 0,4 heeft.

Energie-Index

Naast de EPC is er de Energie-Index (EI). Het verschil is dat de EI is bedoeld voor bestaande woningen, en de EPC voor nieuwbouwwoningen. Voor een bestaande woning is het soms noodzakelijk aannames te doen over isolatie-diktes of installaties, omdat deze niet meer zichtbaar zijn. De Energie-Index wordt bepaald na opname van de woning. Hierbij wordt ook een energielabel opgesteld.

De Energie-Index (inclusief het energielabel) kan ook voor de hypotheek invloed hebben op het rentepercentage.

Voldoet uw woning nog niet aan de gestelde eis voor de hypotheek? Dan kunnen we een maatwerkadvies opstellen, zodat u weet welke energiebesparende maatregelen u kunt nemen om alsnog de eis te behalen.

 

 

RVO

epc-rvo-aveb

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is verantwoordelijk voor de landelijke database met energielabels. Via www.zoekuwenergielabel.nl kunt u zien hoe uw woning geregistreerd is in deze database.

Meer weten hoe u op uw energiekosten kan besparen?

Neem dan direct contact op:
info@aveb.nl
076-5875880

We helpen u graag.

Share

Comments are closed.

Nieuwsbrief ontvangen?

Schrijf je in en ontvang de laatste updates en nieuws.